росія, ймовірно, готує більш жорстку відповідь на нафтову обмеженість

нафта
фото ілюстративне

кремль залишив собі можливість для більш жорсткої позиції.

Про це інформує Bloomberg.

Указ, підписаний у вівторок, забороняє постачання національної сирої нафти та палива іноземним покупцям, які дотримуються порогу в своїх контрактах. На цьому етапі це здається символічним актом, враховуючи, що країни, які підписалися, здебільшого вже припинили закупівлі.

Але указ поширюється на контракти на постачання, які «прямо чи опосередковано» використовують механізм — мову, яку можна тлумачити широко. Це стосується і існуючих угод, якщо вони містять посилання на обмеження, заявив пєсков. 

путін доручив своєму кабінету міністрів підготувати «законодавчі акти, спрямовані на виконання заборони», а також встановити «порядок контролю за виконанням». 

З огляду на те, що президентське обмеження експорту російської нафти почнеться 1 лютого, а зимові канікули в росії триватимуть до 9 січня, уряд має кілька тижнів, щоб розглянути подальші кроки у відповідь. Кабінет міністрів також має визначити дату початку дії заборони на нафтопродукти та перелік цих продуктів.

Уряд спостерігатиме за ринком нафти в першому кварталі, перш ніж вирішувати, чи вживати подальших заходів у відповідь, таких як мінімальна ціна на сиру нафту, повідомили джерела, знайомі з обговореннями раніше цього місяця. 

Додамо, що одна з ворожих ракет пошкодила будинки у Дарницькому районі столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: