«Україна допомогла Заходу знайти себе знову», - Зеленський

Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський оголосив Україну «світовим лідером» у виступі перед парламентом у середу, закликавши законодавців залишатися єдиними перед обличчям вторгнення росії та похвалив українців за допомогу Заходу «знайти себе знову».

Про це пише Reuters.

Зеленський у щорічній промові, яка проходила за закритими дверима через війну Росії, сказав, що військовий опір України Кремлю відновив віру в цінності в усьому світі.

«Завдяки нашій єдності ми досягли того, у що не вірив майже ніхто у світі. Майже ніхто — крім нас», — сказав він законодавцям, своєму кабінету, іншим високопосадовцям і вищому військовому керівництву.

"Наші національні кольори сьогодні є міжнародним символом мужності та незламності всього світу", - сказав він у 45-хвилинній промові.

44-річний чоловік виступав із своїм характерним хрипким голосом з трибуни парламенту, що називається Верховною Радою, одягнений у повсякденний чорний світшот, коли депутати час від часу аплодували.

Промова наприкінці року була зосереджена на війні, яка триває вже 11-й місяць, але він також використав її, щоб окреслити ідеї, такі як децентралізація енергетичної системи та її екологічність, щоб відбудувати міцну та процвітаючу державу.

Подякувавши західним партнерам за постачання зброї, Зеленський також зазначив, що в Україні буде створена потужна вітчизняна оборонна промисловість, яка «буде однією з найпотужніших у Європі та світі».

Він додав, що Україна збільшить кількість наявних у неї інтернет-терміналів Starlink до понад 30 тисяч. Підрозділи SpaceX були життєво важливими для підтримки доступу до Інтернету в місцях, які сильно постраждали від російських авіаударів.

Зеленський також повідомив парламенту, що Україна добилася звільнення 1456 військовополонених після вторгнення Росії в результаті серії обмінів полоненими з Москвою.

Вважається, що росія утримує тисячі українських військовополонених, але точні цифри невідомі.

Кремлівські війська вторглися в Україну 24 лютого, розпочавши війну, яка призвела до загибелі десятків тисяч людей, знищення міст і мільйони вимушених переселенців.

Зеленський зазначив, що українська війна допомогла консолідувати та об’єднати Європейський Союз. Україна подала заявку на вступ як до Європейського Союзу, так і до військового альянсу НАТО.

«Україна стала одним із світових лідерів», - сказав він.

"За 10 місяців цього року ми допомогли всім. Ми допомогли Заходу знову знайти себе, повернутися на світову арену і відчути, наскільки Захід переважає. Ніхто на Заході не боїться і не буде боятися Росії", - додав Зеленський.

Нагадаємо, росія не буде використовувати «формулу миру» президента України Володимира Зеленського як основу для переговорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: