Чи скасують на Львівщині комендантську годину у Новорічну ніч

центр Львова
Фото Микити Печеника

У Львівській області не змінять тривалість коменданської години, попри святкування Нового року. Вона почне діяти з опівночі до п'ятої години ранку, як і щодня.

Про це попередив Максим Козицький, очільник військової адміністрації регіону.

«Прошу усіх, хто має намір відзначати цей день, пам'ятати, що в державі триває війна, та не забувати завдяки кому маємо можливість продовжувати жити, працювати, зустрічатись із рідними»,, - пише він.

Посилять й охорону

Нині, додав Козицький, затвердили кілька важливих питань. Ідеться про засідання Ради оборони Львівщини.

Про що йдеться:

  • На території області заборонено використовувати усі види піротехнічних засобів, зокрема феєрверки, салюти, петарди. Ця заборона триватиме стільки, скільки діятиме воєнний стан. За дотриманням заборони буде стежити Нацполіція та патрульні.
  • Упродовж Нового року та різдвяних свят за східним обрядом у посиленому режимі працюватимуть органи правопорядку та працівники ДСНС.
  • Святкові богослужіння керівники релігійних громад мають встановити так, щоб їх початок чи завершення не припадав на період комендантської години. Також потрібно забезпечити проведення трансляцій богослужінь на онлайн-ресурсах, щоб мінімізувати присутність вірян у храмах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: