росія готує черговий ракетний удар по Україні найближчими днями, – британська розвідка

ilyustratyvne-foto_large

Напередодні Нового року російська армія може провести нові атаки по Україні.

Про це міністерство оборони Великобританії 31 грудня пише у Twitter із посиланням на дані британської розвідки.

Розвідувальна спільнота Великої Британії не виключає, що росія готує черговий ракетний удар по території України найближчими днями, аби спробувати підірвати моральний дух українського населення в святковий період.

Британська розвідка нагадує, що 29 грудня російські війська здійснили чергову хвилю дальніх ударів по території України, насамперед об'єктах енергосистеми.

"Починаючи з жовтня, росія загалом дотримується тенденції здійснення інтенсивної хвилі ударів кожні сім-десять днів. росія майже напевно дотримується цього підходу, намагаючись перевантажити українську протиповітряну оборону", – зазначають там.

Водночас розвідувальна спільнота Британії вважає реальною можливість того, що РФ "порушить цю схему" і завдасть чергового удару найближчими днями, "намагаючись підірвати моральний дух українського населення в період новорічних свят".

Як пише Українська правда, на початку грудня директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що російські сили в Україні зазнали низки невдач – від проблем із моральним духом до нестачі боєприпасів, зокрема темпи використання останніх у росії більші, ніж виробництва.

У Пентагоні також вважають, що через високу інтенсивність використання артилерії росія змушена використовувати снаряди, виготовлені понад 40 років тому, які мають високий рівень відмов.

Сайт Гордон нагадує, що вранці 29 грудня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що РФ випустила по Україні 70 ракет, 58 із них збили сили ППО. Окрім того, вночі ЗСУ знищили 11 дронів-камікадзе Shahed-131/136 на східному напрямку, проінформувало командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

росія атакувала 10 областей України, пошкоджено 28 об'єктів, із них 10 – критичної інфраструктури, розповіли у ДСНС.

За оцінкою української військової розвідки, унаслідок міжнародних санкцій можливості російського військового виробництва значно скоротилися. Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російські збройові заводи змогли виготовити 240 високоточних крилатих ракет Х-101 і приблизно 120 крилатих ракет морського базування "Калібр", що становить орієнтовно 40 нових ракет на місяць, розповідали в ГУР Міноборони України.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов 26 грудня, ще до ракетної атаки росіян 29 грудня, спрогнозував, що ракет у РФ залишилося на два-три масовані удари.

Читайте також: ЗСУ збили 10 «Шахедів» та відбили атаки біля 15 населених пунктів, – Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: