За рік у Львові провели рекордну кількість трансплантацій

0x02-d9c6fbf6
Фото: ЛМР

У 2022 році хірурги Першого медоб’єднання Львова провели рекордну кількість трансплантацій, врятувавши майже сотню українців в Україні. Медичні команди пересадили 7 сердець, 12 печінок та 78 нирок. З них три нирки та одну печінку отримали діти.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Нирки львівські трансплантологи пересаджували пацієнтам з важкою нирковою недостатністю. В 90% випадків - це хронічний гломерулонефрит. Від родинного донора за рік пересадили 43 нирки. Посмертно - 35.

Печінку отримували пацієнти з цирозом. Їхній вік - від 30 до 50 років.

Серця пересаджували чоловікам, їх семеро. Найстаршому з них - 67 років. Наймолодшому – лише 34. Важку серцеву недостатність у них спричинили вроджена дилатаційна кардіоміопатія, або ішемічна кардіоміопатія – ураження значної частини міокарда внаслідок інфаркту.

Наша мета у 2023 році – зробити мінімум вдвічі більше операцій та активно розвивати дитячу трансплантологію - аби кожна дитина, кожен українець отримав орган тут, в Україні. Величезна вдячність всім медичним командам за їхню наполегливу та самовіддану працю упродовж року! Дякуємо нашим колегам з інших медичних закладів України, з якими співпрацюємо у трансплантації органів», - зазначають у Першому ТМО Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: