Торік у Львові виписали понад 50 мільйонів гривень штрафів за неправильне паркування

IMG_9898
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Торік до міського бюджету Львова надійшло 50,2 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту.

Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури мерії Олег Забарило.

Там також кажуть, що за неправильне паркування на арешт-майданчик евакуювали 3 тисячі 577 авто.

«Цього року Львів планує допомогти ЗСУ на 500 млн гривень. Це допомога у вигляді  обладнання, машин, одягу нашим чотирьом бригадам, які сьогодні на передовій. Але є питання у наповненні цього бюджету. Одне із джерел його наповнення - це кошти, яке місто збирає за штрафи від паркування. Я розумію людей, бо не завжди приємно сплачувати штрафи. Але ви повинні розуміти, що кожен штраф, який ви сплачуєте, має кінцевого бенефіціара - це наш військовий», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється.

А для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

Львівська міська рада наполегливо закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України.

Перелік майданчиків для паркування - на Геопорталі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: