Як економно облаштувати оселю: лайфхаки від професіоналів (фото)

volkan-vardar-PUtCnLPF0S0-unsplash
Автор: Волкан Вардар

Війна вплинула, чи не найбільше, на добробут кожного з нас. Нині, за різними підрахунками, більше мільйона українців потребують нового житла.

Як показує аналіз, ціна квардратного метру в новобудові у Львові за попередній рік зросла на рекордні 80%. Мало хто ризикує нині вкладати власні гроші у нерухомість, але на практиці ринок відновлюється і оживає. Що робити, якщо більшість заощаджень довелося витратити на нову домівку, і на облаштування залишилося зовсім мало? Разом із фахівцями компанії «Нова оселя» розповімо корисні лайфхаки, що допоможуть економно облаштувати житло і при цьому зробити його зручним та ергономічним.

Скільки секретів знає кожен із нас, коли ремонтує оселю? Але ремонт – окрема частина витрат, тому нині розберемося лише на облаштуванні відремонтованої квартири. Від цього залежить, наскільки затишно вам буде відпочивати після роботи чи бавитися з дітьми.

  • Заощаджуйте. Часто на сайтах оголошень можна знайти вживані речі чудової якості, ціна яких суттєво відрізнятиметься від магазинних. До прикладу, ви придбали новий холодильник: більший і місткіший. Що робити зі старим? Звичайно ж, ви його продасте. І ціна буде ледь не вдвічі менше від ринкової. Варто лише звертати увагу на зовнішній вигляд речей, перевіряти електроніку і відверто запитувати у продавця усе, що вас цікавить.
  • Шукайте «віддам безкоштовно». Звичайно ж, левова частка таких оголошень – відвертий непотріб, за утилізацію котрого не хочуть платити. Однак, часто люди хочуть пошвидше позбутися зайвої шафи, маленького крісла чи старого креденса, котрий може виявитися цінним антикваріатом. Переглядайте оголошення і спілкуйтеся з дарувальниками, пощастити може будь-кому.
  • Купуйте в інтернеті. Не витрачаючи бюджет на оренду виставкової зали, на зарплату продавцям чи касирам, на комунальні послуги, продавець може знижувати ціну на товар. І так станеться, що у магазині поряд і на сайті одна й та ж річ відрізнятиметься у ціні.
  • Використовуйте дисконтні картки. Не секрет, що компанії люблять постійних клієнтів і надають їм бонуси за витрачені у власних магазинах гроші. Збирайте ці бонуси, використовуючи карти лояльності під час закупів. Під свята можна зібрати кругленьку суму бонусів і зекономити, лише слідкуйте за терміном їх дії.
  • Слідкуйте за акціями. Розпродажі чи акції, хай не завжди, але теж дозволяють зекономити. Щоб вас не надурили із акційним цінником, слідкуйте за вартістю бажаного товару заздалегідь. Чесні продавці роблять справжні знижки.

Самотужки облаштувати власне родинне гніздо досить просто, якщо знати секрети та тонкощі. Кожна зона у вашому домі має власне призначення і повинна використовуватися із максимальною користю.

Передпокій

Перше, що бачать ваші родичі чи друзі, коли заходять до оселі – передпокій. Важливо, щоби затишок і тепло оселі (чи холод і байдужість, якщо ви не дуже налаштовані на гостину) починалися саме з цього простору. Тут варто, перш за все, правильно організувати зберігання речей і зручність, надто якщо коридор невеликий.

Добре виміряйте розміри приміщення, його висоту. Обирайте меблі таких ширини і довжини, щоби кімната не була перевантаженою. Хорошою альтернативою у передпокої стане стілець-вішалка. А антресолі з плетеними кошиками зроблять інтер'єр містким, стильним та затишним. Їх можна зберігати також і на шафі.

Автор фото: Горан Івос.

Вітальня

Гості після передпокою підуть у вітальню, там і ви будете бавитися з домашнім улюбленцем чи переглядати футбольний матч. Важливо, щоби ця кімната була максимально зручною саме для вас. Тому ви можете втілити тут свої найсміливіші бажання та ідеї, але не забувати про гармонійність. Затишку додадуть панно чи фоторамки на стіні, а світло-ніжні кольори додадуть затишку.

Автор фото: Кам Ідріс.

Якщо на купівлю новий речей не вистачає грошей, не поспішайте викидати старі меблі. До прикладу, значно дешевше буде самостійно обтягнути старий диван чи крісло новою оббивкою, а комод у стилі «привіт із минулого століття» можна зачистити від старого лаку чи фарбу і покрити новим, оголивши при цьому дерево. Дерев'яні матеріали у сучасних оселях неабияк популярні, ще й виглядають стильно.

Автор фото: Ельвіра Нісман.

Дитяча кімната

Цей простір в оселі має бути найбезпечнішим. Але саме тут меблі будуть замінюватися найчастіше і ламатися найшвидше. Особливо, якщо ви дозволяєте малюку бавитися і «випускати пару». Але витрати, пов'язані із цією кімнатою, будуть рости. Що ж робити батькам? Наприклад, замале для дитини ліжечко не обов'язково нести на смітник. Після нескладних маніпуляцій воно може перетворитися у місце, де дитина буде вчитися.

Фото з сайту pinterest.com.

Якщо дитина дуже активна і постійно бігає, не завадить гострі кути закрити спеціальними гумовими наліпками. Так ви будете впевнені, що різкий рух не стане причиною травми і дитячих сліз. Якщо ж ваш малюк – майбутній турист, не позбавляйте його можливості поспати у палатці просто у своїй кімнаті. Ви самостійно можете зробити вігвам, який стане особистою фортецею для дитини. Для такої конструкції знадобиться небагато тканини (наприклад, старих гардин) і кілька дерев'яних жердин.

Автор фото: Натан Думлао.

Спальня

Тут, з-поміж усіх кімнат, має бути зона повного розвантаження і відпочинку. Телевізор у спальні – небажаний гість, бо якість сну буде неабияк втрачати. Зручне ліжко – ось пріоритет для вашого здоров'я. Білизна теж має бути якісною і з натуральних тканин. Для економії варто купувати набори білизни без якихось особливих візерунків. А місцевий бізнес запропонує найвигіднішу композицію ціни/якості. Поряд із ліжком варто розташувати міні-оранжерею. Бо сон буде здоровішим саме завдяки рослинам, а ви не будете мучитися із пошуками місця, де би цю всю красу подіти.

Автор фото: Спейс Джой.

Кухня

На кухні кожен із нас – майстер-шеф і експериментатор. Тому простір має бути якнайбільш до цього пристосованим: усе має бути пристосованим під вас і бути під рукою. Не бійтеся поличок, особливо коли на них стоять прозорі баночки зі спеціями. А свіжі фрукти і овочі додадуть вашому інтер'єру роздинки... чи то «апельсинової бабановості».

Автор: Гаррет Хубарт.

А кришки від каструль чи пателень непогано почуватимуться на внутрішній стороні дверцят. Варто лише прикрутити кілька кріплень.

Фото з сайту pinterest.com

Ванна кімната

Найменший, але надзвичайно важливий, простір у наших домівках – ванна кімната. Тут необхідно прибрати усе зайве. Запахи, що у ванній, можуть стати приємнішими завдяки ароматичним маслам, нанесеним на туалетний папір.

Фото з сайту pinterest.com

Партнер цього матеріалу, котрий люб'язно допоміг редакції розібратися у домашніх тонкощах – компанія «Нова оселя», що працює з 2005 року. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 11 житлових комплексів, а це 2 тисячі 53 квартири загальною площею у понад 123 тисячі квадратних метрів. Ідеться про житло у Львові, Пустомитах, Брюховичах, Липниках у регіоні, а також Чернівцях.

У своїй роботі компанія застосовує принципи органічної архітектури, тобто відповідальності та поваги до природи при будівництві. Комфортне, сучасне, архітектурно-досконале житло з розвиненою інфраструктурою, органічно вписане у навколишній ландшафт – це і є сучасні європейські стандарти, якими керується компанія «Нова оселя».

Контакти відділів продажу:

вул. Валова, 25/1

+38 (067) 340-50-21

+38 (032) 242-35-11

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: