Учора окупанти вбили п'ятьох українців: яка ситуація в регіонах

photo_5310037560795447573_y
Зруйнована російськими обстрілами 3 січня будівля на Донеччині. Фото Павла Кириленка, очільника ОВА

Минулої доби жертвами російських атак стали п'ятеро мирних мешканців України. Ще 13 осіб зазнали поранень.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко у середу, 4 січня.

Херсонщина

У регіоні від ворожих обстрілів загинули четверо людей: двоє осіб минулої доби, а також двоє, які стали жертвами раніше.

Ярослав Янушевич, який очолює військову адміністрацію регіону, розповів сьогодні вранці, що минулої доби ворог понад 70 разів атакував мирні населені пункти області, а сам районний центр, Херсон, 11 разів. Ще п'ять людей отримали поранення. Їм надають допомогу медики.

Донеччина

Область продовжує потерпати від російських ударів. Так, минулої доби там загинув один мирний мешканець, а ще п'ятеро осіб отримали поранення. Ідеться про жителів Курахового. Унаслідок обстрілу міста ворогом снаряд влучив у 5-поверхівку, уточнив глава обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Наслідки російських обстрілів по Донеччині 3 січня. Фото: Павло Кириленко, ОВА

Також вночі росіяни стріляли по Гірнику Курахівської громади, а зранку — по Веселому Очеретинської громади та 4 рази з Градів по Авдіївці. Там обійшлося без постраждалих. На Горлівському напрямку під вогонь потрапила Костянтинівка — росіяни поцілили у промислову зону та поблизу школи. У місті ніхто не постраждав.

У Соледарській громаді 1 людина загинула у Благодатному, пошкоджено 8 будинків у Парасковіївці та 5 будинків у Никифорівці. У Бахмуті пошкоджено історичну будівлю в центрі міста. На Лисичанському напрямку впродовж доби зафіксовано понад 20 прильотів по Торському і Зарічному Лиманської громади. Без постраждалих, каже він.

Харківщина

Двоє людей в регіоні зазнали поранень через вогонь, які окупанти відкривали напередодні. Це чоловіки, яким 42 та 72 роки, з Куп'янської громади, каже Олег Синєгубов, очільник ОВА.

Дододає, що вчора тривали ворожі обстріли прикордонних населених пунктів у Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах області. Під вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілеча, Дворічна та інші. У Вовчанську пошкоджені будинки, у смт Дворічна постраждали пожежні автомобілі.

Запоріжжя

Ворог атакував околиці районного центру близько опівночі, розповів очільник військової адміністрації Олександр Старух.

Наслідки "прильоту" окупантів по об'єктові інфраструктури в Запоріжжі. Фото: Офіс президента

Він говорить, що внаслідок прильоту на об'єкті цивільної інфраструктури виникла пожежа. Одна людина поранена. На місці працюють відповідні служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: