Бренди, що не пішли з рф, мають бути промарковані, – петиція

image

Петиція із вимогою обов'язкового маркування брендів, що досі працюють в рф, з'явилася на сайті Президента України напередодні нового року.

За кілька днів петиція зібрала понад 5500 голосів. Її подав боєць ЗСУ, а до 24 лютого – політик Юрій Гудименко, повідомляє пресслужба політичної партії. Там переконані, що бренди котрі досі спонсорують бюджет рф, мають зіткнутися з осудом, бойкотом і падінням продажів.

«Мені муляє, що українці платять гроші брендам, які продовжують працювати у рф і платити там податки. Це неправильно. Війна — це і про економіку, і про цінності. Війна — це про вчинки і про відповідальність за вчинки», – говорить ініціатор петиції.

Скріншот із сайту.

За словами ініціаторів, продукція брендів, які працюють у рф, має бути відмічена спеціальними позначками. Так покупець одразу матиме всю інформацію для свідомого вибору.

Нагадаємо, із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну кількість іноземних компаній, що покинули російський ринок та публічно заявили про своє рішення, значно зросла, у порівнянні із 2014 роком. Однак близько 1000 представників міжнародного бізнесу все ще підтримують співпрацю з росією та її споживачами.

До таких компаній, зокрема належать загальновідомі західні бренди: Alfred Ritter GmbH & Co. KG, Avon Products, Inc., Barilla Holding S.p.A., Bonduelle Group, Colgate-Palmolive Company, HiPP GmbH & Company Vertrieb KG, Hochland AG, Johnson&Johnson, Lactalis, Mondelez International, Inc, Nestlé S.A., Perfetti Van Melle, Procter & Gamble Company, Red Bull GmbH, Société Bic S.A., Unilever plc, Yves Rocher та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: