путін доручив на Святвечір і Різдво ввести «режим припинення вогню» по всьому фронту

путін

російський диктатор володимир путін доручив міністру оборони рф сергію шойгу ввести 6 і 7 січня «режим припинення вогню» по всій лінії зіткнення в Україні.

Про це повідомляють російські пропагандистські медіа, у тому числі ТАСС.

Таке «різдвяне перемир'я» росія хоче ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня (по московському часу). По Києву це з 11:00 6 січня до 23:00 7 січня.

«Зважаючи на те, що в районах бойових дій мешкають багато православних громадян, закликаємо українську сторону оголосити режим припинення вогню та дати можливість їм сходити до церкви», - цитують пропагадисти заяву диктатора, яка перегукується зі зверненням патріарха кіріла, яку останній зробив напередодні.

Що передувало?

Московський патріарх кіріл закликав припинити вогонь з 12:00 шостого січня до опівночі сьомого січня, мовляв, аби православні могли прийти на богослужіння на святвечір і в день Різдва.

В Офісі президента України відреагували на цю пропозицію так:

«рпц не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише як «пропагандист війни». рпц закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації рф.Тому заява рпц про «різдвяне перемир’я» – цинічна пастка й елемент пропаганди», – прокоментував радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: