У всіх областях ввели ліміти споживання світла, —  «Укренерго»

світло777
фото ілюстративне

В Україні продовжує зростати споживання електроенергії через зниження температури та відновлення роботи промисловості та бізнесу після новорічних свят.

Тому до всіх областей довели ліміти споживання, кажуть в «Укренерго» у четвер, 5 січня.

Роблять це, щоб зберегти баланс в енергосистемі, а діятимуть ліміти з 08:00 до 23:00 год. Наразі уночі електростанції вироблять достатньо електроенергії, аби було достатньо для споживання.

Є пошкодження у розподільчих мережах в Центрі країни. Причина — негода. Над відновленням живлення вже працюють енергетики.

«Вчора ввечері на сході країни внаслідок обстрілу росіян пошкоджено один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Також у прифронтових регіонах на сході та півдні залишається складною ситуація з електропостачанням через значні пошкодження електромереж та високу активність бойових дій», - додають у компанії.

Нагадаємо, що упродовж останніх трьох місяців енергосистема України зазнала значних пошкоджень внаслідок прицільних масованих ракетних та безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу. Аварійно-відновлювані роботи тривають постійно.

В «Укренерго» вкотре нагадали, щоб громадяни розумно споживали електроенерію. Радять користуватися нергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: