Сертифікація учителів: Львівщина серед лідерів, – Держслужба якості освіти

1
Фото Державної служби якості освіти у Львівській області.

За підсумками 2022 року 126 педагогів на Львівщині подолали усі етапи сертифікації учителів. Це – найвищий показник в Україні.

Попри складні умови повномасштабної війни, розв'язаної росією, процедура зовнішньої сертифікації учителів початкових класів у минулому році пройшла успішно. Про це повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Львівській області. Процес тривав впродовж чотирьох місяців (із серпня по листопад) і складався із кількох етапів. На фінішній прямій педагоги ділилися прикладами власного практичного досвіду, проводили самопрезентації, відкриті заняття та давали інтерв'ю.

Загалом на Львівщині зареєструвалися 200 педагогів для проходження сертифікації. З них перший етап – тестування – подолали 139 учителів, а усі етапи пройшли 126. Це найвищий показник по Україні. Загалом в Україні у 2022 році сертифікацію пройшли 1171 учителів. Три учасниці з нашого регіону отримали найвищий можливий бал, який становить 160.

Найбільша кількість сертифікованих у Львівській (40 педагогів) та Стрийській (10 педагогів) територіальних громадах. Варто зазначити, що до процесу залучили й велику кількість експертів зі Львівщини. Їх було 115 і вони вивчали практичний досвід роботи у 108 педагогів із різних регіонів країни.

Що таке сертифікація

Сертифікація – це можливість для вчителя одержати визнання свого професіоналізму, заявити про себе, отримати можливість ділитися своїми напрацюваннями з колегами і отримувати бонуси за високий рівень компетентності.
Нагадаємо: відповідно до законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» сертифіковані вчителі мають право на:

  • зарахування сертифікації як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником з присвоєнням відповідної кваліфікаційної категорії та/чи педагогічного звання;
  • доплату у розмірі 20% до ставки заробітної плати.

Читайте також: Як навчати під час війни: для вчителів в Україні запустили онлайн-курс

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: