Агітаційні листівки Медведчука та «триколори»: СБУ провела обшуки в єпархіях УПЦ МП (фото)

photo_5314609626496484074_y

Служба безпеки завершила контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Рівненській областях.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

На території церков виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій і російську символіку.

Секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань.

Крім того, на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського на Херсонщині виявлено колишні склади з майном окупаційних угруповань рф.

Встановлено, що загарбники облаштували їх за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва. Він налагодив контакт з керівництвом окупаційної адміністрації і був на прямому зв’язку з представниками фсб. Під час звільнення Херсона клірик утік разом зі своїми російськими «кураторами» на лівий берег Дніпра.

У результаті обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря на Рівненщині виявлено пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук.

А в Дніпропетровській області співробітники СБУ запобігли спробі вивезення прокремлівської літератури з місцевої єпархії. При виїзді з території церкви правоохоронці зупинили автомобіль, з якого вилучили наклад брошур забороненої партії «ОПЗЖ» та інших антиукраїнських матеріалів.

Наразі всі виявлені докази направлено на експертизу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: