Білий дім заявив, що США та Німеччина надішлють Україні бронетехніку

ab26320aadc0d2a9
Marder. Фото з відкритих джерел.

Президент Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц у четвер домовилися надіслати в Україну потужні бойові машини піхоти, ознаменувавши нову фразу військової підтримки Заходу для відбиття вторгнення росії.

Про це пише The Defense Post.

Німеччина також буде слідувати за Сполученими Штатами у надсиланні надсучасної ракетної системи Patriot в Україну, щоб допомогти відбити російські повітряні атаки.

Обидва лідери заявили, що Сполучені Штати поставлять Бредлі, які зазвичай озброєні 25-мм автоматичною гарматою, 7,62-мм кулеметом і протитанковими ракетами, а Німеччина надішле броньовані машини Marder, кожна країна запропонує навчання.

Байден і Шольц «підтвердили свою непохитну солідарність з Україною та українським народом перед обличчям агресії росії», – йдеться у спільній заяві.

Байден, виступаючи згодом на засіданні кабінету міністрів, заявив, що погодився з Шольцем «збільшити підтримку України».

«Зараз війна в Україні перебуває у критичній точці, — сказав Байден, — Ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти українцям протистояти російській агресії».

Пентагон і Держдепартамент заявили, що бронетехніка стане частиною більшого пакету військової допомоги, оголошеного найближчим часом.

Хоча бронемашини, які надсилаються, не є танками, «Бредлі» забезпечують «рівень вогневої потужності та броні, який принесе переваги на полі бою», — сказав речник Пентагону генерал Пет Райдер.

«Це не танк, але це вбивця танків», — сказав Райдер журналістам.

«Ми впевнені, що це допоможе їм на полі бою», — сказав він.

Сполучені Штати могли б тренувати українські сили на системі Patriot всередині США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: