Мобілізованих росіян планують використати в наступальних операціях навесні та влітку, - ГУР

323885886_555911909884958_1398178105522595836_n
Фото: ГУР

росії знадобиться два місяці, щоб підготувати військові формування

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів у інтерв’ю виданню The Guardian, пише пресслужба ГУР.

Вадим Скібіцький зазначив, що країні-терористу знадобиться два місяці, щоб підготувати військові формування, і будь-який успіх росії на полі бою залежатиме від того, наскільки добре будуть оснащені та навчені росіяни.

За словами представника воєнної розвідки України, багато чого також залежатиме від продовження поставок в Україну західних боєприпасів і зброї для оснащення нових резервних підрозділів, які Україна готує:

«Якщо росія цього разу програє, тоді путін зазнає краху», – підсумував Вадим Скібіцький.

The Guardian з посиланням на військову розвідку України повідомляє, що росія збирається мобілізувати 500 000 військовозобов’язаних у січні на додаток до 300 000, призваних у жовтні, що є ще однією очевидною ознакою того, що володимир путін не має наміру припиняти війну.

росія заперечує, що готує другу хвилю мобілізації, а минулого місяця путін заявив, що «безглуздо» говорити про новий призов, стверджуючи, що лише половина вже мобілізованих була відправлена в Україну.

Російські офіційні особи, включаючи путіна, раніше заперечували плани віддати наказ про мобілізацію, перш ніж зрештою оголосити про «часткову мобілізацію» у вересні.

Попередження України про нову мобілізацію надійшло в той момент, коли росія стверджує, що дотримується свого одностороннього припинення вогню на православне Різдво.

Українська оцінка військ, які мають бути мобілізовані, вища, ніж у вересні, що виявилося дуже непопулярним і викликало протести по всій росії.

Якщо оцінка виявиться вірною, то за кілька місяців росія майже подвоїть свою довоєнну силу. Військова розвідка України заявила, що зараз проти України перекинуто 280 тисяч російських сухопутних військ.

Влітку голова нацбезпеки України Олексій Данілов заявив, що мільйон українців набувають бойового досвіду, хоча, ймовірно, лише меншість із цієї кількості перебуває на дійсній службі.

За його словами, Україна очікує, що остання хвиля мобілізації буде оголошена 15 січня, після зимових свят у росії. «Вони роблять наголос на кількості людей і техніки і сподіваються перемогти нашу сторону».

Андрій Гурульов, російський генерал-полковник у відставці та депутат Держдуми, заявив у середу, що «немає жодних причин або умов» для оголошення москвою другої мобілізації протягом наступних шести місяців.

«Не всіх, хто був мобілізований раніше, відправили в бій», — сказав Гурульов російським ЗМІ, маючи на увазі десятки тисяч призовників, які проходять військову підготовку.

Всупереч офіційній лінії, кілька провоєнних блогерів-націоналістів, які здобули вплив за останні місяці, заявили, що у росії не було іншого вибору, окрім як незабаром оголосити нову мобілізаційну кампанію.

Ігор Стрєлков, російський ультранаціоналістичний коментатор і колишній офіцер розвідки, передбачив, що москва оголосить мобілізацію наступного місяця.

«Буде друга хвиля мобілізації. Ми будемо змушені провести другу, а може, й третю хвилю. Щоб перемогти в Україні, нам потрібно призвати ще як мінімум півмільйона солдатів», – сказав Стрєлков, додавши, що нова мобілізація відбудеться наприкінці лютого, у річницю початку війни.

Читайте також: Окупанти на Різдво втратили більше 400 вояк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: