На Львівщині аварійно вимикають світло: причина

50b4148-4056743-electricity-pixabay
Фото: PIXABAY

Після опівдня 9 січня у Львівській області запровадили аварійні відключення електроенергії.

Таку оновлену інформацію оприлюднили у пресслужбі обленерго.

Там пишуть, що роблять це, аби уникнути спрацьовування гідроресурсів, адже значно похолодало і східних областях. Також у тих регіонах зафіксували перевищення споживання потужності понад встановлений ліміт.

Аварійні вимкнення діють з 12:29 години.

Що передувало?

Вранці в «Укренерго» розповіли, що до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до опівночі. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних відключень. Вночі окупанти влучили в один із об’єктів генерації на півдні країни.

«Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС», - сказано в повідомленні.

Масовані атаки ворога по електропідстанціях

Україна пережила вже десять ворожих масованих ударів по критичній інфраструктурі. Крайній - вранці 29 грудня. Під прицілом опинилась критична інфраструктура країни. За даними Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, силам ППО вдалося збити 54 зі 69 ракет, які випустили окупанти. У Офісі президента наступного дня заявили, що жертвами обстрілів стали четверо людей, а ще вісім - зазнали поранень. Ідеться про цивільних з Донеччини, Херсонщини, Харківщини та Прикарпаття.

Через зниження температури окупанти, ймовірно, готують новий масований ракетний удар, вважають у воєнній розвідці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: