У Дніпрі викрили підпільний осередок «партії шарія» (фото)

c62be94418605aadf035f66ef8c44687

Служба безпеки викрила у Дніпрі підпільний осередок забороненої в Україні «партії шарія», які готувалися влаштувати масові заворушення у регіоні.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У Дніпрі вдалося викрити діяльність регіонального «відділення» забороненої «партії шарія». У ході обшуків у приміщеннях прокремлівського осередку виявлено інструкції з алгоритмом дій щодо провокації масових заворушень під час громадських заходів.

Також зловмисники готувались до проведення вуличних акцій на підтримку російських окупантів у разі наближення лінії фронту або захоплення регіону.

Крім цього знайдено «угоди» представників партії про нерозголошення інформації щодо своєї підривної діяльності проти України.

За даними слідства, заборонений партійний осередок організував виходець з Донеччини, який прибув до Дніпра під виглядом переселенця.

Перебуваючи на постійному зв’язку з представниками шарія, які переховуються за кордоном, він облаштував підпільне відділення «політсили» у власному помешканні.

Для конспірації контактував виключно з «перевіреними» особами і максимально приховував адресу свого проживання.

У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці також виявили у помешканні організатора «підпілля» склади з ворожими виданнями, листівками та фінансову «звітність» щодо витрат на антиукраїнську діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: