У Львові продавали квартири, яких не існує

шахраї
фото з відкритих джерел

У Львові викрили п'ятьох шахраїв, які ошукували інвесторів, продаючи їм неіснуючі квартири.

Про це розповіли у регіональному управлінні прокуратури 9 січня.

Кажуть, що підозрювані створили фейковий обслуговуючий кооператив, який не мав жодних дозвільних документів на будівництво, після чого розмістили у медіа повідомлення про початок будівництва та продаж квартир.

2017 року організатор налагодив «схему» з обману громадян під виглядом будівництва житла, уточнили у департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України.

«Для створення ілюзії серйозної компанії чоловік орендував офісне приміщення, в якому здійснювалася «бізнесова» діяльність. За його планом створювали будівельні кооперативи, а в інтернеті розміщували оголошення про продаж квартир з візуалізацією майбутніх об’єктів.Клієнти укладали договори на придбання нерухомості та передавали кошти організатору, який не вносив їх на банківські рахунки та розпоряджався на власний розсуд», - пишуть у відомстві.

Таким чином вони обікрали людей на суттєві суми, говорять прокурори. Загальна сума збитків становить майже 2,5 млн грн.

Одна з потерпілих — військослужбовиця ЗСУ — нагороджена «Сталевим хрестом» на наразі проходить лікування після поранення на Бахмутському напрямку

У департаменті розповідають, що на одному з етапів протиправного будівництва, за судовим позовом інспекції Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю Львова судом ухвалили рішення про знесення самочинного об’єкта.

Організатор, будучи головою кооперативу, задля уникнення накладення арешту на майно та не бажаючи відшкодовувати потерпілим кошти, вдався до продажу землі третій особі.

Проте у 2021 року на земельну ділянку було накладено арешт. Влітку торік оперативники та слідчі провели ряд санкціонованих обшуків, в ході яких виявили печатки, договори щодо передачі коштів потерпілими, квитанції, платіжні доручення, банківські документи, цифрові носії інформації, «чорнові» записи.

Усім п'ятьох повідомили про підозри у шахрайстві та підробці документів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: