В Україні за розподіл газу даватимуть платіжки з новими сумами, — інфографіка

газ
фото ілюстративне

Споживачі, що отримують послугу з розподілу газу у січні отримають платіжки з новими сумами.

Жителі Львівщини вже можуть переглянути перші платіжки за доставку (розподіл) газу 2023 року. У порівнянні з попереднім місяцем, груднем 2022 року, сума у квитанції може змінитися в ту чи іншу сторону, пояснюють у Львівгазі.

«Це не пов’язано зі зміною тарифу на розподіл, адже він залишається незмінним. Сума може змінитися через методику нарахування. Так з 1 січня 2023 року щомісячну плату за доставку газу розраховано, опираючись на дані споживання за попередній газовий рік, тобто період з 1 жовтня 2021 по 30 вересня 2022 року», - пояснює директор комерційний АТ «Львівгаз» Олег Вінцюк.

Інфографіка: Львівгаз

Для того, аби дізнатися суму щомісячного платежу за розподіл газу в цьому році кількість спожитих кубів газу з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року потрібно помножити на тариф для розподілу газу АТ «Львівгаз» та розділити на кількість місяців у році. Тож ті споживачі, які за період з 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року зменшили своє споживання газу у порівнянні з попереднім газовим роком, тепер платитимуть за розподіл менше. Хто ж навпаки спалив більше, побачить у платіжках і більші числа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: