Ліміти споживання світла в Україні нині діють впродовж доби, — «Укренерго»

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

У вівторок, 10 січня, споживання електроенергії в Україні суттєво зросло. На це є кілька причин. Водночас довелось впровадити ліміти споживання до всіх областей, які діють впродовж доби.

Про це повідомили в НЕК «Укренерго» сьогодні вранці.

Споживання зросло, через:

  • низьку температуру, посилену вітром у більшості областей;
  • пожвавлення роботи промисловості та бізнесу.

Пояснюють, що таким чином зріс дефіцит потужності, зокрема й у нічні години. Аби був баланс в енергосистемі, до всіх областей довели ліміти споживання. Вони діють з опівночі одного дня до опівночі іншого. (з 00:00 до 24:00).

У багатьох областях ліміти перевищені

Тому, говорять у компанії, довелось застосовувати аварійні відключення світла. А в деяких регіонах через несприятливу погоду, як-от штормовий вітер, є пошкодження у меражах операторів системи розподілу. Їх ремонтують.

Де найскладніша ситуація?

У прифронтових регіонах на Сході та Півдні країни, відповідають в «Укренерго». Електромережі суттєві пошкоджені внаслідок бойових дій.

«Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії», - пояснюють у команії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: