Завдяки махінаціям директор шахти на Львівщині завдав збитків підприємству на 3 мільйони гривень

325135800_860924671856315_2105549630183710350_n
Фото: поліція Львівської області

Виконувач обов'язків директора однієї із шахт у Червоноградському районі на Львівщині та його заступник отримали підозри через службову недбалість, підробку документів та розтрату державних грошей. Історія тягнеться з 2017-2018 років.

Про це повідомили у регіональному управлінні Нацполіції України.

Там кажуть, що під час опалювального сезону у вищезгаданих роках заступник директора вугільної шахти підготував перелік виробничих будівель та споруд підприємства, які повинні опалюватись. Туди ж увійшли приміщення, що не були задіяні у діяльності шахти та опалення яких фактично не проводилось. Однак на це виділили об’єми вугілля, які згодом списали.

Натомість директор шахти не проконтролював за цим, що свідчить про службову недбалість, пояснюють у поліції.

Таким чином підприємству було завдано збитків на суму майже 3 мільйони гривень.

Яке покарання для них ймовірне?

Правоорохоронці повідомили заступникові про підозру через розтрату майна або привласнення у зв'язку із зловживанням службовим становищем ( ч.2 ст.191 ККУ) та службове підроблення (ч.1 ст.366 ККУ).

Тепер йому загрожує позбавлення волі до 5 років та позбавлення права обіймати певні посади або ж займатися певною діяльністю до 3 років.

Натомість виконуючому обов’язки директора підприємства слідчі повідомили про підозру у службовій недбалості (ч.2 ст.367 ККУ).

Покарання, яке загрожує йому - позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: