Соледар не є під контролем рф, — заява ЗСУ

324565395_1250957902506433_264547673055526038_n
Фото: Генштаб ЗСУ

У Збройних силах України заперечили, що Соледар — передмістя Бахмута на Донеччині — перебуває під російським контролем. 11 січня вночі окупанти заявили, що найманці взяли під контроль усю територію міста, та ще в центрі тривають вуличні бої.

Заяви окупантів спростував речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий у коментарі «Суспільному»

«росіяни кажуть, що він під їхнім контролем, це неправда. На деталі у зведенні Генштабу чекайте», — сказав він.

У ранковому зведенні Генштабу 11 січня зазначалось, що воїни ЗСУ відбили російські атаки поблизу 14 населених пунктів, у тому силі біля Роздолівки та Веселого. Це села поблизу Соледара.

Читайте також: Окупанти не полишають спроб наступати на Соледар

Що передувало?

У ніч проти 11 січня російські пропагандистські медіа цитували заяву власника військової компанії «Вагнер» євгена пригожина щодо того, що окупанти взяли під контроль усе місто, втім у центрі Соледара тривають вуличні бої. Окрім цього, йшлося про те, що окупантам вдалось захопити підземелля міста.

У напрямку Соледара на Донеччині країна-агресорка рф зосередила найкращі підрозділи групи «Вагнера». Ситуація під населеним пунктом є нині чи не найскладнішою на східному фронті, та Сили оборони України максимально виснажують окупантів, казали у ЗСУ 10 січня.

Протягом останніх чотирьох днів військові рф просунулися до міста Соледар на Донеччині. Соледар розташовано за 10 км на північ від Бахмута, захоплення якого, ймовірно, залишається головною найближчою оперативною метою рф, вважають у воєнній розвідці Великої Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: