У Львові підписали декларацію президентів Люблінського трикутника

202af5f8-19b1-4fa0-be59-81538a9341ad
Фото: Twitter Kancelaria Prezydenta

У середу, 11 січня, у Львові зустрілися президенти України, Литви та Польщі. Лідери підписали декларацію президентів Люблінського трикутника.

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда.

У канцелярії президента Польщі пояснили, що зустріч лідерів Люблінського трикутника за участю президента Польщі Анджея Дуди, президента України Володимира Зеленського та президента Литви Гітанаса Науседи присвячена безпосередньо подальшій допомозі Україні в умовах російської агресії, а також на підтримці прозахідних інтеграційних прагнень України.

У документі, який підписали лідери трьох країни, вказане невід'ємне право України захищати свій суверенітет та територіальну цілісність. Президенти також наголосили, що бажають бути причетними у відбудові України після її перемоги над російськими загарбниками.

Глава Литви Науседа після зустрічі повідомив, що країна, яку він очолює, та Польща продовжать постачати Україні оборонну допомогу.

Президент Зеленський вдячний колега за візит до України. Зазначив, що їхню підтримку відчуває з перших днів повномасштабного російського вторгнення.

«З перших днів повномасштабного вторгнення ми відчуваємо підтримку наших братських народів Польщі та Литви. Вдячний Анджею Дуді та Гітанасу Наусєді за візит. Вдячний за допомогу нашому народу», — написав він.

Читайте також: Зеленський у Львові вшанував пам'ять полеглих воїнів (фото, відео)

Що таке Люблінський трикутник?

Його утворили у липні 2020 року міністри закордонних справ України, Польщі та Литви, які підписали Спільну декларацію щодо заснування нового регіонального альянсу. Серед пріоритетів діяльності формату — посилення регіону, зміцнення безпеки, інтеграція України до ЄС і НАТО, розвиток економічної співпраці, спільна протидія гібридним загрозам.

Нагадуємо, президент України Володимир Зеленський 11 січня прибув на Львівщину із робочим візитом. Насамперед він вшанував пам'ять полеглих воїнів під час російсько-української війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: