За добу росіяни убили ще чотирьох українців

photo_5334525067725488670_y
Зруйнований російськими обстрілами будинок у Донецькій області. Фото: Павло Кириленко, ОВА

Минулої доби в Україні жертвами ворожих атак стали четверо мирних мешканців, а вісім людей зазнали поранень.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко у п'ятницю, 13 січня.

Він розповів, що росіяни убили цивільних на Донеччині, Запоріжжі та Херсонщині.

У Донецькій області жертвами ворога стали двоє людей, ще стільки ж отримали поранення. Загинули люди у у Благодатному та Авдіївці, уточнив глава військової адміністрації регіону Павло Кириленко.

Жертви окупантів на Донеччині з 24 лютого 2022 року. Інфографіка: Павло Кириленко, ОВА

Яка ситуація в регіоні?

13 січня Кириленко розповів, що вночі та зранку росіяни не припиняли обстрілів по всій лінії фронту.

  • На Волноваському напрямку під вогнем Вугледар та села громади: у Новоукраїнці пошкоджено 3 будинки, у Богоявленці — 1. Без жертв.
  • На Донецькому напрямку тривають обстріли Курахівської громади: у Кураховому пошкоджено 3 будинки, у Курахівці — підприємство.
  • В Авдіївці вночі були поодинокі обстріли, а зранку — обстріл з Градів та артилерії. Напередодні у місті загинув 1 цивільний.
  • Також пошкоджено будинок у Тоненькому Очеретинської громади та Максимільянівці Мар'їнської.
  • На Горлівському напрямку тривають інтенсивні обстріли Соледара і Парасковіївки. У Бахмутській громаді поранено 1 людину в Кліщіївці, пошкоджено будинок у Хромовому. У Костянтинівці ворог поцілив у будівлю колишнього інституту — без жертв.
  • На Лисичанському напрямку понад 30 прильотів зафіксовано в Торському і Зарічному Лиманської громади, також гучно було у Сіверську та Серебрянці — ніхто не постраждав.

На Запоріжжі внаслідок російських обстрілів загинула мешканка Гуляйполя. Окупанти вдарили по містові 12 січня. Через ворожий обстріл загинула жінка. Їй було 73 роки. А з-під завалів рятувальники витягли чоловіка. Його ушпиталили.

Фото: Олександр Старух, Запорізька ОВА

Одна людина загинула, а ще троє отримали поранення у Херсонській області. Як розповіли в ОВА, російські окупанти 49 разів обстріляли територію Херсонщини. Мирні населені пункти області атакували з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, також зафіксовано ракетний удар. Херсон росіяни обстріляли 7 разів. Ворожі снаряди влучили в приватні та багатоквартирні будинки.

Двоє людей постраждали на Харківщині. У регіоні ворог продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів області. Під ворожим вогнем були Куп'янськ, Стрілеча, Дворічна, Огірцеве, Рідкодуб та інші міста і села області, розповів Олег Синєгубов, який очолює військову адміністрацію регіону.

Читайте також: У Херсоні окупанти обстріляли базу, де припарковані автобуси

У Куп'янську внаслідок ворожих обстрілів пошкоджений 5-поверховий житловий будинок, приватні будинки та господарчі споруди. Поранення отримав 75-річний чоловік, госпіталізований в стані середньої тяжкості.

У Дворічній Куп'янського району був поранений чоловік 68 років. Стан середньої тяжкості.

В Миколаївській області поранення отримав один мирний мешканець.

Вчора, 12 січня, о 10:14 та 13:00 ворог завдавав ударів по Очаківській громаді. Внаслідок чого пошкоджено житловий будинок. Одна людина отримала легкі поранення, уточнили в ОВА. Також вчора зафіксовані ворожі обстріли по відкритих територіях Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

Вбиті росіянами цивільні

Наприкінці листопада торік в Організації Об'єднаних Націй повідомляли, що відомо про щонайменше 6 тисяч 595 українців, які стали жертвами окупантів з 24 лютого.

А ще 10 тисяч 189 осіб отримали різні поранення. Ці дані водночас не є остаточними: кількість жертв і постраждалих є набагато вищою, та їх наразі неможливо встановити на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії. Наприклад, у Маріуполі на Донеччині чи Сіверськодонецька, що у Луганській області.

З того часу Україна пережила ще кілька масованих атак ворога. Крайня відбулась 29 грудня 2022 року. Тоді жертвами обстрілів стали четверо людей, а ще вісім - зазнали поранень. Ідеться про цивільних з Донеччини, Херсонщини, Харківщини та Прикарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: