пригожин маніпулює "захопленням Соледара" і "очорнює" російську армію, – ISW

8bb955d-319849975-1279055322671181-4729819310341949255-n
Скрін з відео

Фінансист «Вагнера» євген пригожин продовжував використовувати роль «Групи Вагнера» у захопленні Соледару, щоб підняти свій політичний авторитет і опосередковано критикувати звичайну російську армію.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як повідомили в ISW, 14 січня пригожин опублікував кадри, які, як він стверджував, були зняті в Соледарі, пропагуючи заявлену роль Вагнера у захопленні міста. пригожин представив командира групи Вагнера, який керував захопленням населеного пункту, і вихваляв можливості Вагнера порівняно зі звичайними російськими військовими. 

Аналітики стверджують, що пригожин заявив, що група Вагнера досягла успіху завдяки своєму багатому досвіду, своїй незалежності, своїй ефективній військовій техніці та найкращій системі управління. 

Пригожин стверджував, що система управління «Групи Вагнера» стимулює командирів і підлеглих до тісної співпраці на місцях і дозволяє почути скарги регулярних бійців. Ймовірно, пригожин висвітлив ці елементи, правдиві чи ні,

Ключові висновки інституту:

  • 14 січня російські війська завдали дві хвилі ракетних ударів по критично важливій інфраструктурі України.
  • кремль продовжує неправдиво стверджувати, що Україна становить загрозу існуванню росії, щоб відкинути українські пропозиції щодо проведення мирного саміту та зберегти вихідні максималістські цілі путіна.
  • кремль продовжує використовувати давні неправдиві наративи про те, що український уряд пригнічує релігійні свободи, як моральне виправдання своєї відмови вести переговори з Україною та, ймовірно, в надії налаштувати міжнародну громадську думку проти України.
  • Російські війська продовжували обмежені контратаки на лінії Сватове-Кремінна.
  • Російські війська продовжували наступальні дії в районі Соледара, а також у районі Бахмута та Авдіївки. Українські сили навряд чи втримають позиції в самому населеному пункті Соледар.
  • Російські війська продовжували оборону та зміцнювали передові позиції на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області.
  • Західні офіційні особи все частіше приєднуються до української влади в попередженнях про те, що росія готується до неминучої другої хвилі мобілізації.
  • Російська окупаційна влада в Херсоні продовжувала заходи з примусового переселення жителів до росії.
  • Атаки українських партизанів продовжують заважати зусиллям російського тилу.

Читайте також: росія виводить кораблі з портів Чорного моря, виявивши реальну загрозу для них, – британська розвідка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: