Учнів закладів професійної освіти Львівщини навчатимуть підприємництва та фінансової грамотності

Безымянный
Фото: ЛОДА

Цього тижня департамент освіти і науки Львівської ОВА та ГО «Junior Achievement Ukraine» уклали Меморандум про співпрацю, який дав старт початку новому проєкту.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Junior Achievement Ukraine вже багато років допомагає молоді розвинути навички підприємництва, навчають основ фінансової грамотності та готують їх до професійної кар'єри.  Департамент освіти та науки вже певний час співпрацює з організацією, а зараз розпочали ще й спільний проєкт.

Проєкт націлений на навчання підприємництву молоді закладів професійної (професійно-технічної) і фахової передвищої освіти. Його реалізують у Львівській та Чернігівській областях, оскільки ці регіони прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб.

«Розвиток підприємництва серед здобувачів закладів профтехосвіти стартував у 2021 році. Зараз ці темпи динамічно зростають. Як приклад цьому, є значна підтримка від ГО «Junior Achievement Ukraine». Наразі учні та їхні наставники з 22 закладів ПТО проходять навчання. Але вже з наступного року ми плануємо залучити до цього курсу всі профтехи області. Як стверджують ментори, наші учні демонструють високу мотивацію до навчання та вже мають практичні напрацювання. Наша мета - досягти того, щоб випускники закладів профтехосвіти успішно працювали на підприємствах, а також зуміли побудувати власну справу. Хочу наголосити, що цього року в заходах департаменту освіти заклали кошти на підтримку ініціатив учнів, які беруть участь в програмі розвитку підприємництва», – зазначає Іван Пикус, начальник відділу профтехосвіти, інновацій та дистанційного навчання департаменту освіти і науки ЛОВА.

Нагадаємо, що у 2022 році заклади ПТО області отримали 350 ноутбуків за сприяння Junior Achievement Ukraine, а у жовтні під час «Табору підприємства» 105 дітей та 20 вчителів із двадцяти закладів професійно-технічної освіти Львівщини представили свої ідеї та дізнались про основи ведення бізнесу від успішних підприємців.

«Драйвити активну молодь, навчати підприємництва, давати важливі корисні професійні навички – це те, що мережа Junior Achievement робить у всьому світі більше, ніж сто років. Ми усвідомлюємо, що в цей нелегкий час особливо важливо давати поштовх і всебічну підтримку молодим українцям. Адже це саме ті люди, які відбудують і розвиватимуть успішну Україну» - наголосив Андрій Турак, директор з розвитку Junior Achievement Ukraine.

Заходи, які організовує команда Junior Achievement Ukraine, сприяють економічному розвитку, заохочують молодь до пошуку ділових можливостей та готують їх до вимог сучасного ринку праці.

Нагадаємо, що у «Львівобленерго» повідомили, коли сьогодні не буде світла

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: