Львів'ян закликають утриматися від купання у водоймах на Водохреща

image (1)

19 січня християни східного обряду відзначатимуть свято Богоявлення Господнього, або як в народі його називають – Водохреща.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Для багатьох у цей день вже стало традицією купатися у водоймах і пірнати в ополонку. Однак фахівці вкотре наголошують, що купання у холодній воді може бути корисним лише у випадку, якщо загартовуватися регулярно. А одноразове пірнання в ополонку без підготовки не оздоровить, а навпаки, може стати причиною проблем зі здоров’ям.

Якщо все ж таки, хтось буде мати намір пірнути в ополонку, варто пам’ятати про основні  заходи безпеки. Найперше, купатись в ополонці лікарі не радять тим, у кого є хворі нирки, хто має діабет і проблеми з тиском. З собою варто мати зручний одяг, щоб мати змогу швидко роздягнутися та одягнутися після купання. Перед купанням необхідно, хоча б за годину до пірнання, добре поїсти, а вживання алкоголю категорично заборонено.

Перед тим, як зайти у воду, необхідно добре розігрітися: кілька хвилин бігу, сполоснути обличчя водою тощо, і до ополонки необхідно підходити в зручному взутті: черевики або вовняні шкарпетки, можуть бути спеціальні гумові тапочки, йти треба повільно та уважно.

Занурюватись можна лише у спеціально обладнаних місцях біля берега та під наглядом рятувальників і медичних працівників. У воду варто занурюватись поступово, найкраще по шию, не замочивши голову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: