російський міністр транспорту причетний до переміщення окупантів та техніки до України

photo_5343670629351671248_w
Фото: Вікіпедія

Судитимуть міністра транспорту рф віталія савєльєва, котрий сприяв переміщенню особового скоалу та бронетехніки, яку задіяли окупанти для вторгнення в Україну. Йому інкримінували три статті Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України 16 січня.

Там кажуть, що російський політик брав участь у підготовці та проведенні збройної агресії проти України. Зокрема, він сприяв міноборони РФ у переміщенні особового складу, озброєння та військової техніки окупантів до кордонів нашої держави та у захопленні райони.

Переправлення ворожих колон здійснювали в тому числі залізничним транспортом через територію тимчасово окупованого Криму.

Ідеться про перекидання російських танків, бронетранспортерів, бойових машин піхоти і автоцистерн із сотнями тон пально-мастильних матеріалів. Саме цю техніку окупанти задіяли на початку повномасштабного вторгнення, зокрема у бойових діях у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях. Загалом це орієнтовно 300 одиниць ворожої техніки.

Раніше ми розповідали, що торік у жовті савєльєву повідомили про підозру. Очільникові російського міністерства транспорту інкримінували три статті Кримінального кодексу України, зокрема пособництво у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни, незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: