СБУ затримали зрадників, які «зливали» конспіративні бази ЗСУ під час окупації Херсона

SBU-7

Одним із колаборантів виявився місцевий житель, якого військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті.

Про це повідомляє СБУ.

Під час захоплення Херсона зрадник перейшов на бік окупантів.

У ніч з 26 на 27 червня минулого року він «злив» двом представникам фсб адресу конспіративної квартири українських військових у Херсоні. Також зловмисник «розкрив» ворогу місця перебування оперативної групи спецпризначенців ЗСУ.

Отриману інформацію рашисти використали для захоплення в полон декількох українських військовослужбовців з їхніми родинами. Крім того, зрадник намагався схиляти місцевих жителів до співпраці з фсб у тимчасово окупованих районах.

Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, який був знайомим вищезгаданого ворожого поплічника. У червні минулого року він потрапив у полон до рашистів. Там він намагався довести свою лояльність окупантам.

Для цього він передав фсб адресу проживання рідного брата - командира своєї бойової групи, якого потім загарбники схопили в полон. Згодом контрактника повернули українській стороні.

Після звільнення Херсона обидва зрадники намагались «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя. Втім СБУ затримали їх у результаті спецоперації в Херсоні та Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: