Вісім кіл пекла: у Мелітополі окупанти змушують фермерів за безцінь віддати зерно гауляйтеру

IMG_5880
Фото ілюстративне, архів редакції.

У тимчасово окупованому Мелітополі на Запоріжжі росіяни продовжують відбирати у місцевих аграріїв зерно. Роблять це з перших днів всеосяжного вторгнення в Україну. Тепер тиск на фермерів посилився.

Про це розповів Іван Федоров, міський голова тимчасово захопленого Мелітополя.

Він нагадує, що окупанти викрали або ж так би мовити націоналізували» і вивезли з України на росію сотні тисяч тон зерна. Окрім цього, загарбники закрили можливість вивозити врожай на підконтрольну Україні територію.

Ворог створив зернову компанію під контролем гауляйтера Балицького і його московських кураторів, яка купує зерно за безцінь, додає мер.

До слова, у серпні торік окупанти зобов'язали фермерів отримати в окупаційній «адміністрації» перепустки для перевезення врожаю. Тепер створюють додаткові перешкоди.

Федоров говорить, що ці перепустки закінчуються вже 20 січня теперішнього року, а щоб отримати нову, аграріям доведеться пройти документальне пекло. Так це називає міський голова.

Читайте також: Окупанти обстріляли Запоріжжя: постраждали двоє дітей

«Зібрати довгий перелік довідок, договорів і навіть написати пояснювальну записку. Тож фермери змушені або пройти 8 кіл пекла під ковпаком окупаційної влади, щоб мати можливість продавати врожай один одному. Або віддати зерно за безцінь підприємству гауляйтера Балицького», — пояснює він.

Раніше ми розповідали, що в захопленому Мелітополі окупанти перевдягаються в цивільне, щоб викрити партизанів.

Нагадаємо, напередодні у тимчасово окупованій Василівці, що в Запорізькій області, знищили військову комендатуру загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: