Арестович звільняється з ОПУ

арестович
Олексій Арестович. Скрин-шот із відео

Олексій Арестович, який обіймає посаду позаштатного радника керівника Офісу президента України, написав заяву на звільнення.

Про це він повідомив у Facebook 17 січня та прикріпив фото заяви.

«Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципова помилка, отже, у відставку», — прокоментував він.

Заява на звільнення з Офісу президентаFacebook / Олексій Арестович

Про яку помилку йдеться?

В інтерв'ю із Марком Фейгіним 14 січня політик висловим припущення, буцімто у той день у будинок в Дніпрі поліцили не окупанти, а сталося це через збиття ракети росіян українською протиповітярною обороною.

14 січня в інтерв’ю з Марком Фейгіним Арестович висловив гіпотезу, нібито смертельні руйнування будинку у Дніпрі під час ракетної атаки російських військ сталися через збиття ракети окупантів силами ППО України.

Він сказав, що збита ракета впала на під'їзд, після чого підірвалася.

«Крім того, там проблема з їдким димом. Це правильна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом. Можна припустити, що токсичне паливо стало додатковим елементом ураження», — сказав тоді Арестович.

Його одразу почали цитувати російські пропагадисти.

Після цього з офіційним роз'ясненням довелося виступити Командуванню Повітряних сил ЗСУ. Там зазначили, що в багатоповерхівку у Дніпрі влучила одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області, а в ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати такий тип ракет.

У Повітряних силах ЗСУ також довелось спростовувати тезу Арестовича. Наступного дня після трагедії у Дніпрі там заявили, що росіяни випустили по Україні 14 січня п'ять крилатих ракет Х-22, зокрема ними було уражено багатоповерхівку у Дніпрі.

Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря, сказали у командуванні.

«Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у Дніпрі (по вул. Набережна Перемоги)», — пояснили там.

У Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони, говорять у Повітряних силах України.

Вибачення Арестовича

Згодом політик попросив пробачення у мешканців Дніпра. Арестович назвав свою заяву про збиття російської ракети ППО в Дніпрі серйозною помилкою. Однак у етері із тим же Фейгіним, він сказав, що його засуджують через сильну напругу в суспільстві. А хвиля гейту спричинена мережею ботів.

Підписи у ВРУ

16 січня народні депутати звернулись до Служби безпеки України через заяви Арестовича. Його дії, ввжають вони, мають усі ознаки державної зради. Там почали збирати підписи із вимогою звільнити його із обійманої посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: