Падіння гвинтокрила у Броварах: деталі

photo_5350308084695810177_y

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що про причини авіакатастрофи в Броварах говорити рано. Він пояснив, що є кілька факторів, через які може статися трагедія.

Про це він сказав в етері телемарафону у середу, 18 січня.

«Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав», — пояснив він.

Ігнат додав, що необхідно вивчити всю інформацію, зокрема про радіообмін і технічний стан гелікоптера. Це триватиме щонайменше кілька тижнів, бо технічне дослідження займе певний час, пояснив він.

«Проводяться невідкладні слідчі дії. Натепер ми розглядаємо всі можливі версії аварії гвинтокрила. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ», — повідомив Генпрокурор України Андрій Костін.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив, що керівництво МВС летіло у відрядження в «гарячу» точку, де тривають бойові дії.

На борту було девʼять осіб, зокрема, міністр МВС, його перший заступник і держсекретар, сказав Тимошенко на брифінгу.

Що передувало?

У середу, 18 січня, в Броварах, що на Київщині, поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін.

Кількість жертв внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах зросла до 17 людей. Серед загиблих — троє дітей. Поранення отримали — 26 людей, серед яких 12 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: