У Херсоні СБУ затримала колаборанта з «мвд рф»

photo_5350629498573407402_y

СБУ затримала у Херсоні колаборанта з «мвд рф», який намагався втекти на тимчасово окуповану територію.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зрадником виявився колишній посадовець розформованої державної автомобільної інспекції, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників. Після захоплення міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав «посаду» в місцевій окупаційній поліції.

Зокрема, він увійшов до складу так званого «главного управления министерства внутренних дел Херсонской области». В окупаційному органі його призначили «инспектором батальона патрульно-постовой службы».

На цій «посаді» він разом з окупантами здійснював «рейди» по території міста для виявлення учасників руху опору. Під час таких «облав» рашисти незаконно затримували громадян, грабували їхні оселі та відвозили потерпілих до місцевої катівні. Після звільнення Херсона колаборант намагався втекти на лівий берег р. Дніпро, щоб уникнути правосуддя.

Втім, співробітники СБУвикрили зловмисника і затримали його, попередивши втечу до тимчасово окупованої частини регіону. Суд обрав зраднику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Колаборанту загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: