Вертоліт, який розбився у Броварах, найчастіше використовувало МВС

photo_5350308084695810164_y
Фото з місця трагедії. Джерело: Магнолія ТВ

Близько дев'ятої ранку у середу, 18 січня, у Броварах на Київщині поблизу дитячого садка та житлового будинку впав гвинтокрил. На борту перебували 9 осіб. Повітряне судно найчастіше використовувало Міністерство внутрішніх справ для службових завдань.

Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Що відомо про авіакатастрофу?

На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС.  

Унаслідок катастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін.

Жертви

За даними рятувальників, станом на 11:00 середи, 18 січня, відомо про 15 загиблих. Серед них 3 дитини.

Поранення отримали 25 людей (зокрема 15 дорослих та 10 дітей). Усі вони в лікарні.

Що це за вертоліт?

У ДСНС пояснили, що вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій.

«Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225. На місці надзвичайної ситуації працює Мобільна оперативна група апарату ДСНС» , — сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: