Україна отримає від Швеції пів сотні бронетранспортерів та САУ

photo_5355249835411882888_y
САУ Archer. Фото: Stridsvagn122

Швеція передасть на потреби української армії самохідну артилерійську установку Archer та 50 бронетранспортерів.

Про це заявив прем'єр-міністр Швеції Улаф Крістерсон, цитує 19 січня Nyheder, місцеве видання.

Останній заявив про посилення підтримки країною Києва.

«Нині на кону багато чого. Україна попереджає про масовані напади росії. У цій ситуації військова підтримка є надзвичайно важливою», — коментує Крістерссон.

Натомість в Україні відповіли на військову допомогу від Швеції. Так, глава держави Володимир Зеленський подякував уряду країни за військову допомогу.

«БМП CV90, САУ Archer та ПТРК NLAW — потужна зброя, необхідна українській армії для визволення нашої землі від російських загарбників. Разом — до спільної перемоги»! — написав він.

А міністр оборони України Олексій Резніков переконаний, що ЗСУ швидко опанують нову техніку, яку передала Швеція.

«Навіть в епоху вогнепальної зброї лучники корисні для вигнання загарбників з України», — сказав Резніков.

Це вже десятий пакет військової допомоги для України від Швеції, нагадує видання. У межах останнього також входить 90 протитанкових гранат NLAW.

Артилерійська система «Лучник», яка швидко пересувається, також швидко веде вогонь і дуже точна. Він давно займає перше місце в списку бажань українських військових.

Також частиною пакету є те, що Швеція та Україна повинні співпрацювати щодо закупівлі оборонного обладнання, що означає, що Україна може купувати зброю швидше.

Читайте також: Сім років Швеція даватиме Україні по 22 мільйони євро

Довідка

Archer — самохідна артилерійська система шведського виробництва, де гармати фактично встановлені на вантажівках. «Лучник» (так перекладається назва САУ з анлійської - ред) швидко пересувається, також швидко веде вогонь і дуже точна.

Нагадаємо, наприкінці грудня торік Швеція додатково виділила на підтримку оборони України майже 19.2 мільйона доларів (200 мільйонів шведських крон).

А раніше, у листопаді 2022 року, Швеція оголосила про надання Україні рекордного пакету оборонної допомоги у 3 млрд шведських крон ($ 287 млн). Це на мільярд більше, ніж сума всіх попередніх пакетів військової допомоги (близько 2 млрд крон).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: