У Дніпрі СБУ затримала агентів рф, які коригували удари по місту

photo1674201642

Під час оперативних дій затримали 7 російських агентів.

Про це повідомляє СБУ.

Затримані передавали росіянам координати об’єктів критичної інфраструктури. Ці відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення ракетних ударів по місту. А після обстрілів агенти відвідували місця «прильотів», щоб встановити наслідки повітряних атак і повторно їх скоригувати.

Наразі перевіряється інформація про можливу причетність затриманих до ракетного удару рф по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року.

Крім того, агенти рф збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону, намагаючись виявити позиції української системи ППО.

Всю зібрану інформацію вони передавали представникам гру через резидента групи. Ним виявився громадянин рф, колишній мешканець Дніпра, який у 2014 році створив місцеву прокремлівську громадську організацію.

Згодом зловмисник втік до росії, де був завербований кадровими співробітниками гру. За їхнім завданням він створив власну агентуру зі своїх «ідейних» однодумців-земляків. Раніше група перебувала в «режимі очікування», а в жовтні 2022 року почала активну розвідувально-підривну діяльність проти України.

Фігурантам повідомлено про підозру за фактом державної зради в умовах воєнного стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: