Американські аналітики пояснили, навіщо на будинках в москві розмістили ППО

887d21c-8adef16-274200-minoboronirf-pancir-new-960x380-0
ФОТО: MICHAEL A. HOROWITZ

Кремль, ймовірно, розмістив на будинках у Москві протиповітряну оборону, щоби створити провокаційні меседжі в інформаційному просторі для посилення антиукраїнських настроїв серед росіян, переконані аналітики Американського інституту вивчення війни.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни ISW.

Аналітики припускають, що ймовірно, кремль посилює свої зусилля, щоб представити вторгнення росії в Україну як екзистенційну війну, щоб створити інформаційні умови для тривалої війни в Україні. 

В ISW нагадують, що 19 і 20 січня російські джерела та джерела в соціальних мережах поширили зображення, на яких російські чиновники встановлюють системи протиповітряної оборони на даху будівлі Міністерства оборони росії в москві та в інших місцях поблизу міста. 

Прес-секретар кремля дмитро пєсков відмовився коментувати зображення, а депутат держдуми євген лебедєв назвав їх фейком. 

Деякі російські мілблогери із задоволенням відреагували на ці зображення, що жителі Москви нарешті дізнаються, що росія бере участь у «важкій війні» в Україні. 

"Ймовірно, кремль розгорнув системи протиповітряної оборони в москві, щоб створити підбурливі образи, які зображують війну як більш загрозливу для російської громадськості. Проте малоймовірно, що кремль вважає, що Україна націлиться на москву, і він, ймовірно, брав участь у цій показовій грі, щоб підтримати посилення інформаційних операцій, щоб підготувати російський внутрішній інформаційний простір до тривалої війни в Україні та подальших жертв. 

Ця демонстрація також, ймовірно, є частиною нової інформаційної операції з контекстуалізації війни в Україні в російських міфах про Велику Вітчизняну війну, яка, ймовірно, має на меті збільшити підтримку росією військових зусиль і подальшої мобілізації шляхом абсурдного зображення України як загрозливої ​​москві і решту російського центру так само, як це зробила нацистська Німеччина під час свого вторгнення в Радянський Союз" - йдеться у звіті.

Ключові висновки ISW за минулу добу:

  • Глава чеченської республіки рамзан кадиров продовжує мотивувати участь чеченських бойовиків у війні в Україні на явно релігійному ґрунті, зміцнюючи таким чином свою репутацію та репутацію своєї владної бази.
  • «Група Вагнера», схоже, намагається представити себе як ефективну паралельну військову структуру, таким чином усе більше виявляючи себе паразитичним воєнізованим утворенням.
  • Розвідка США підтвердила конкуренцію між Міністерством оборони (МО) росії та Wagner Group, про яку ISW давно повідомляла.
  • Прагнення пригожина до юридичного визнання Групи Вагнера також може спровокувати подальшу фракціонізацію в російському уряді.
  • кремль продовжує демонстративні публічні дії, спрямовані на створення інформаційних умов для затяжної війни в Україні.
  • Джерела російського Telegram стверджували, що путін звільнив командувача ВДВ РФ генерал-полковника Михайла Теплінського, але ці повідомлення залишаються непідтвердженими.
  • кремль продовжує просувати інформаційні операції, що загрожують ескалацією через військову допомогу Заходу Україні, щоб послабити підтримку Заходу.
  • Повідомляється, що російські та українські війська продовжували наступальні дії поблизу Сватового та Кремінної.
  • Російські війська продовжували наступальні дії на лінії фронту в Донецькій області. Російські джерела продовжували неправдиво стверджувати, що російські сили близькі до оточення Бахмута.
  • Російські війська в Запорізькій області все ще, ймовірно, готуються до оборонної операції в довгостроковій перспективі, незважаючи на нещодавні заяви про територіальні здобутки.
  • Російські офіційні особи та джерела продовжують вказувати, що заходи з мобілізації тривають, незважаючи на численні заяви про офіційне завершення мобілізації.
  • Російські чиновники та окупаційна влада продовжують депортувати українських дітей з окупованої України до росії.

Читайте також: Лікарні на окупованих територіях переповнені росіянами, медиків завозять з Криму, - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: