Україна отримає всю необхідну допомогу, - Байден

Joe Biden
Фото: cnn.com

Президент США Джо Байден відповів на питання, чи підтримує він відправку танків Leopard в Україну, зазначивши, що Україна отримає «усю допомогу», необхідну для боротьби з російськими військами.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналіста після заходу у Білому домі, повідомив CNN.

Покидаючи захід у Білому домі, Байден сказав: «Україна отримає всю необхідну допомогу», коли репортер запитав, чи підтримує він мету Польщі відправити в Україну танки німецького виробництва.

В CNN нагадують, що останніми днями офіційні особи Німеччини заявили, що не надсилатимуть свої танки Leopard в Україну та не дозволять будь-якій іншій країні, на озброєнні якої є танки німецького виробництва робити це, якщо США не погодяться надіслати свої танки M1 Abrams до Києва, про що Пентагон місяцями заявляв, що не має наміру робити, враховуючи логістичні витрати на їх утримання.

Але в п’ятницю міністри оборони США та Німеччини заперечили будь-який «зв’язок» між потенційною відправкою США танків M1 Abrams і Німеччиною, яка відправляє або дозволяє передачу танків Leopard Україні.

Як пише сайт Гордон, німецькі ЗМІ повідомляли 18 січня, що канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорював тему постачання танків в Україну з Байденом і заявив співрозмовнику, що Німеччина готова передати в Україну танки Leopard 2, але лише за умови, що США також нададуть Україні бойові танки Abrams.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус 19 січня сказав, що йому про такий зв'язок невідомо.

20 січня наявність такої умови заперечував і глава Пентагону Ллойд Остін.

"Я думаю, ви чули, як міністр оборони Німеччини сказав раніше сьогодні, що немає жодного зв'язку між наданням M1 [Abrams] і наданням Leopard, і я думаю, він висловився досить чітко", – сказав Остін на брифінгу за підсумками зустрічі союзників України на авіабазі Рамштайн у Німеччині, цитату наводить сайт Пентагону.

Читайте також: Лікарні на окупованих територіях переповнені росіянами, медиків завозять з Криму, - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: