Кабмін звільнив заступника міністра, якого затримало НАБУ: деталі схеми

cabcb16-60b1eb0-lozynskiy-minregion
Фото: Мінрегіон

Рішенням Кабінету міністрів 22 січня звільнений Василь Лозинський з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

"Сьогодні рішенням Кабінету Міністрів звільнено Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Нагадаю учора співробітники НАБУ та САП викрили та припинили діяльність організованого злочинного угрупування з розкрадання бюджетних коштів. До складу злочинної групи входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Його затримали під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 400 тис. дол. США. Ці кошти він одержав за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки. Кримінальне провадження було зареєстровано у вересні 2022 року" - йдеться у повідомленні.

Кубраков нагадує, що в кінці грудня розпочався і досі триває процес ліквідації Міністерства розвитку громад та територій та створення нового об’єднаного Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та базі Мінінфраструктури.

"При прийнятті кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої. Я дав доручення команді Міністерства розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги" - заявив Кубраков.

У свою чергу співробітники НАБУ і САП оприлюднили деталі затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

НАБУ розповіло, що Лозинський отримав $400 тисяч за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

За даними НАБУ, влітку Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема й на закупівлю генераторів.

Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього — вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності.

Ті, як з’ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як "винагороду".

Уточнюється, що в цій операції взяли участь понад 150 співробітників НАБУ.

Проведено низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та $38,7 тис.

Також вночі затримано одного з учасників угруповання, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України.

Читайте також: Затриманого заступника міністра звільнять з посади, – Мінінфраструктури

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: