Перше медоб'єднання візме участь в аукціоні з продажу готелю «Власта»

Готель «Власта» у Львові

Перше медичне об’єднання Львова візьме участь в аукціоні з викупу готелю «Власта» від імені Львівської громади. Сьогодні на позачерговій сесії міськради за таке рішення проголосувало 47 депутатів.

Про це повідомляє Львівська міська рада. Приміщення готелю планують відремонтувати аби тимчасово поселяти сюди пацієнтів, які потребують довготривалого лікування.

Генеральний директор Першого медичного об'єднання Олег Самчук наголосив, що їхня організація стала головним лікувальним закладом в тилу. До складу медоб'єднання входять три лікарні.

«За минулий рік ми пролікували півмільйона українців, 11 тис. – поранених, 80 тис. - переселенців. Ми лікуємо і дітей, і дорослих. І військових, і цивільних. Ми лікуємо наших українців в Україні.

До нас уже телефонують тисячі пацієнтів, які просять про допомогу в реабілітації та протезуванні. Ми можемо їм допомогти, але у нас є велика проблема - їм немає де жити. А реабілітація людей може тривати місяцями.

Та ми знайшли вихід з цієї ситуації – хочемо викупити приміщення готелю «Власта» і тимчасово поселяти сюди пацієнтів», – повідомив Олег Самчук.

Міська влада зокрема й звернулася до бізнесу із закликом проявити соціальну відповідальність і не брати участь в аукціоні, аби зекономити бюджетні кошти. Про це Дивись.info повідомив депутат Львівської міської ради Назарій Бербека. Він додав, що з кожним днем все гострішає питання із розширення лікарняних закладів і збільшення кількості ліжко-місць. Щодня до Львова прибуває велика кількість потерпілих і хворих із місць, де велись чи ведуться бойові дії, із прифронтових територій та громад, що постраждали від обстрілів.

Аукціон має відбутися завтра, 23 січня (понеділок).

Раніше ми писали про наміри купівлі готелю.

Читайте також: 3-4 млн українців потребуватимуть лікування через психічні розлади внаслідок війни

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: