Перепустка на їзду площею Ринок у Львові, яку подарував коханій начальник патрульної поліції, є недійсною

4_main-v1674478035
Скрин-шот із відео

У мерії Львова прокоментували скандал щодо видачі перепустки на виїзд у пішохідну зону центру міста, яку подарував своїй обраниці начальник патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко. Подія набула розголосу після публікації відео дівчиною на сторінці у Instgram.

Так, Ірина Тихоліз, яка є керівницею ЛКП «Ратуша-сервіс», пояснила на брифіінгу 23 січня, що така перепустка не є дійсною. Її цитує ІА Дивись.info.

Пояснила, що з березня 2021 року у Львові діють перепустки на в’їзд у пішохідну зону центральної частини міста нового зразка. Вона втратила чинність ще два роки тому.

Також, для того, щоб могти заїхати у центр міста, крім чинної перепустки, транспортний засіб має бути внесений в електронну базу даних, інакше болард не пропустить авто, додає чиновниця.

Зразки нових перепусток. Фото: Роман Балук

Перепустки такого зразка, як та, що нібито була на відео, давали право разового проїзду, і видавалася для проїзду делегацій, службової техніки, наприклад, при проведенні реставраційних робіт тощо. Вона могла діяти протягом трьох місяців, щоб не оформляти постійно разові заїзди для категорії Д, нагадала Тихоліз.

Діють нові перепустки

У Львові вже два роки діють перепустки нового зразка:

  • на дійсній перепустці обов’язково з одного боку має бути голограма, а з іншого - гербова печатка ЛКП «Ратуша Сервіс».
  • крім наявності перепустки, щоб мати змогу заїзду в пішохідну зону центральної частини міста, транспортний засіб має бути внесений в електронну базу даних. Якщо вийшов термін дії перепуски, то вона зникає з бази даних.

Сьогодні зразок старої перепустки можна знайти в інтернеті, натомість нових зразків у мережі нема, каже керівниця ЛКП «Ратуша-сервіс».  

Три категорії

Нині діють три категорії перепусток на в’їзд у пішохідну зону центральної частини міста: для мешканців, для бізнесу і для службових машин.

«На всі перепустки, які видає ЛКП «Ратуша-сервіс», подаються відповідні документи через ЦНАП. Тобто потрібно звернутися в ЦНАП та подати певний перелік документів. На сайті міської ради є розміщена інструкція, як можна отримати перепустку. Тоді ці документи потрапляють в ЛКП «Ратуша-сервіс», ми їх розглядаємо і видаємо або перепустку, або відмову. Просто прийти і занести якийсь листочок – такого не може бути», - додає посадовиця. 

Що передувало?

У пресслужбі відомства ввчері 22 січня повідомили, що начальника управління патрульної поліції у Львівській області Романа Пилипенка відсторонили від посади за те, що він подарував своїй дівчині перепустку на проїзд площею Ринок у Львові. Цим його обранниця похизувалась у соцмережах.

Увага! У відео присутня нецензурна лексика (18+)

Там ухвалили рішення про призначення службового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: