Тримався до останнього: Google звільняє 6% штату компанії

photo_5366551354656539011_y
Скрин-шот із головної сторінки пошуковика

З компанії Google звільняють 12 тисяч працівників. Вони отримали відповідні листи на свої електронні скриньки. Це ставить 6% всього штату.

Про це сказано в листі очільника Alphabet і Google Сундарі Пічаї від 20 січня.

Він назвав таке рішення дуже складним і висловим підтримку працівникам, які підпадають під скорочення. Пічаї також заявив, що бере на себе «повну відповідальність за рішення, які привели нас до цього».

За яких умов звільнять із Google?

У листі очільник пояснює, що термін скорочення та компенсації працівникам регіональних підрозділів залежатимуть від місцевого законодавства та рішення компаній.

У США всі скорочені кадри отримають повідомлення за 60 днів до припинення контракту, причому весь цей час вони отримуватимуть зарплатню.

Їм також заплатять оклад за 16 тижнів (+ по 2 тижні щороку, який вони пропрацювали в Google, та нараховані премії за 2022 рік), каже Пічаї.

Крім того, компанія планує покрити додаткові витрати на кшталт послуг з подальшого працевлаштування скорочених осіб, медичного страхування на пів року, а також надати додаткову підтримку іммігрантам.

Читайте також: Україна отримала 1.5 мільярда гривень з податку на Google

Протягом останніх кількох років Alphabet активно наймала співробітників, і, як заявив Пічаї, компанія орієнтувалася на іншу економічну реальність. За останні кілька тижнів Microsoft, Amazon, Meta та інші компанії провели подібні масові скорочення робочих місць через економічні умови.

Google тримався до останнього, завдяки стабільним фінансовим надходженням від реклами та інших сервісів, та як і Meta, Twitter, Amazon, їм довелось скорочувати штат.

Читайте також: Google надасть українцям 2 мільйони доларів на цифрову освіту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: