Оборудка на 17 мільйонів: на Волині викрили підпільне тютюнове підприємство (фото)

mceu-5095533611674553148035
Фото: Нацполіція України

Поліцейські Львівщини викрили в одному із сіл у Волинській області підпільний тютюновий цех, до створення якого причетні троє чоловіків. Від діяльності незаконного виробництва сигарет бюджет держави не отримав майже 17 млн грн. 

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Організували нелегальний тютюновий бізнес троє громадян – мешканці Києва та Полтавської області.

В одному із сіл Волинської області організували роботу підпільного тютюнового цеху, потужності якого дозволяли виготовляти до 20 тисяч пачок на добу. Аби конспіруватись, «підприємство» працювало у закритому режимі, а для маскування споживання значної кількості електроенергії та безперебійної роботи промислової лінії на визначену потужність, встановили електропідстанцію.

Готова продукція реалізовувалася через мережу гуртової та роздрібної торгівлі у західних та інших регіонах країни. Для збуту продукції використовували знаки відомих тютюнових товаровиробників. 

Діяльність правоохоронці припинили у листопаді 2022 року. Тоді вилучили лінії для виробництва та пакування тютюнових виробів, 60 тисяч пачок цигарок, 5500 кг тютюну, папір, фільтри, інші комплектуючі матеріали. Загальна вартість вилученого сягає 20 млн грн.

Трьом організаторам повідомили про підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: