Союзники проведуть фінансовий  «Рамштайн» для України

Рамштайн
Перша зустріч у форматі "Рамштайн" у квітні 2022 року. Фото: Chad J. McNeeley

Держави Великої сімки створили мультидонорську координаційну платформу, так званий фінансовий «Рамштайн».

Він діятиме в трьох основних напрямках: стала короткострокова і довгострокова підтримка України, міжнародне фінансування та координація реформ і розвитку приватного сектору, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Перше засідання керівного Секретаріату платформи відбудеться вже цього тижня. У форматі фінансового «Рамштайну» співпрацюватимуть країни ЄС та G7, МВФ, ЄІБ, ЄБРР, ОЕСР та інші міжнародні фінансові організації.

Окрім цього, сьогодні відбудеться засідання так званого енергетичного «Рамштайну».

Цей формат зустрічей створений, щоб вирішити три ключові завдання. Перше – прискорити поточні ремонти, аби відновити обсяги генерації та розподілу. Друге – сприяти децентралізації енергосистеми та зробити її менш вразливою до ворога. Третє – допомогти Україні впровадити нові програми енергоефективності.

Обидва формати — і енергетичний, і фінансовий «Рамштайни» — стосуються забезпечення додаткової стійкості нашої держави та виконання двох головних завдань, які стоять перед Урядом. Перше — це повноцінне фінансування всіх критичних видатків, особливо що стосується проектів відновлення. Друге завдання — це успішне проходження опалювального сезону та збереження цілісності нашої енергосистеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: