До лікарень Львівщини евакуювали поранених цивільних із Луганщини та Дніпропетровщини

photo_5370731873959002608_y
Фото: Максим Козицький/Telegram

У середу, 25 січня, до двох медзакладів у Львівській області евакуювали сімох поранених через збройну агресію рф людей зі сходу.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький.

Він уточнив, що йдеться про мешканців Дніпропетровської та Луганської областей. Каже, що це вже 85-та медична евакуація.

У поранених здебільшого є мінно-вибухові травми. Людям від 26 до 73 років. Стан постраждалих оцінюють як середньої важкості та важкий.

Козицький додає, що параненими опікувалися фахівці Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф. Вони транспортували людей з потяга у два медзаклади області.

Нагадуємо, цими вихідними до Львова прибув евакуаційний потяг із пацієнтами лікарень Херсона. Ця евакуація із медичних закладів стала наймасовішою за увесь час повномасштабного вторгнення росії.

Поранені й загиблі цивільні

В ООН 13 січня 2023 року оновили дані щодо жертв та поранених цивільних внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Там повідомили, що з 24 лютого 2022 року:

  • 6 тисяч 952 людини загинули;
  • 11 тисяч 144 — зазнали поранень.

Утім реальні цифри можуть бути набагато вищими. Наразі неможливо встановити їхню кількість на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії, пояснили там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: