Торік понад 1,5 тисячі осіб намагались перетнути кордон на Львівщині з «липовими» документами

кордон7

Торік українсько-польський кордон через пункти пропуску на Львівщині перетнули майже 13,5 мільйонів людей, але 31 тисячу осіб за кордон не пропустили.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

З початком повномасштабного вторгнення навантаження на пункти пропуску значно збільшилось. Загалом за звітний рік потік громадян збільшився на 1,5 %, транспорту – на 16 %.

В умовах значного пасажиропотоку прикордонні наряди щодня виявляли правопорушників, які намагались незаконно перетнути держрубіж. Основна категорія - це чоловіки призовного віку, яким під час дії правового режиму воєнного стану, обмежено у праві виїзду з України. Під час здійснення прикордонного контролю викрито понад 1 700 осіб, які використовували документи з ознаками підробок.

Проте не завжди відмова в перетині кордону зупиняла наміри ухилянтів. Частина з них пропонували чималі хабарі прикордонним нарядам, інші – намагались перетнути державний кордон поза пунктами пропуску. За звітний період зафіксовано 266 спроб підкупу охоронців кордону на суму понад 2,3 млн гривень. Поза пунктами пропуску виявлено 192 порушники. Більшість з них затримувались поблизу державного кордону, інших виявляли на під’їзних шляхах та у населених пунктах прикордоння.

Оперативними співробітниками Львівського прикордонного загону викрито 27 каналів незаконного переправлення осіб через державний кордон. У ході проведення заходів спільно із правоохоронцями 18 організаторам оголошено підозри у вчиненні злочинів, відносно 10 з них винесено судові рушення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: