В Іспанії затримали підозрюваного у листах-бомбах

іспанія
фото: LoginCasino

Іспанська поліція затримала чоловіка, який може бути причетний до розсилання 6 листів-бомб прем’єр-міністру Іспанії та іншим відомим цілям наприкінці минулого рок

Про це заявило міністерство внутрішніх справ країни, пише CNN.

Арешт 74-річного підозрюваного відбувся в місті Міранда-де-Ебро, приблизно за три години їзди на північ від Мадрида.

Повідомлялося, що через вибухові листи постраждали лише в посольстві України в Мадриді 30 листопада минулого року. Співробітник посольства отримав поранення під час роботи з листом, який був адресований українському послу, повідомили тоді іспанські офіційні особи.

Влада повідомила, що інші п’ять листів-бомб були перехоплені перевіркою безпек.

Вони були надіслані прем’єр-міністру Іспанії, міністру оборони Іспанії, посольству США в Мадриді, базі іспанських військово-повітряних сил поблизу Мадрида та іспанському виробнику зброї в північному місті Сарагоса.

Іспанські ЗМІ повідомили, що минулого року Іспанія надіслала зброю від іспанського виробника зброї Instalaza, щоб допомогти Україні в її боротьбі з вторгненням росії. Компанія відмовилася коментувати CNN цю інформацію.

Читайте також: «Небезпечні посилки» отримали посольства України в Румунії та Данії.

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що арешт підозрюваного є частиною поточної операції, яку координує слідчий магістрат Національного суду Іспанії в Мадриді.

Очікується, що підозрюваний постане перед судом Національного суду в п'ятницю на закритому слуханні, повідомили CNN у прес-службі суду.

1 грудня міністерство розпорядилося посилити охорону в посольствах і консульствах в Іспанії, а також на інших об'єктах, які потребують особливого захисту. Безпека вже була посилена після початку російського вторгнення в Україну в лютому минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: