Як вибрати зимове дитяче взуття: поради батькам

Дитяче взуття

Зручне взуття дитини визначає не лише її комфорт на вулиці, а і стан ніг. Тож батькам варто ретельно перевіряти, чи правильно ви з малюком купили взуття.

Інакше неправильний розмір може призвести до розтягнень або пошкодити пальці. Вибрати чоботи та черевики дитині за чітко визначеною розмірною сіткою ви можете в INTERTOP, де представлено брендове взуття.

Виміряйте розмір

Кожна модель взуття має власну розмірну сітку. Тож сам розмір ви визначаєте лише приблизно, а далі орієнтуєтеся на конкретні сантиметри. Треба виміряти довжину стопи дитини від краю п’яти до великого пальця. Для взуття на холодні часи оптимальною вважається та модель, у якій залишається 1-1,5 см вільного місця. Його використовують для шкарпеток, а залишок простору має створити зігрівальний ефект.

Визначтеся з матеріалом

Важливо, щоб ноги малюка не промокали та їм було завжди тепло. За це відповідають внутрішні та зовнішні матеріали взуття. Виділити можна декілька базових матеріалів для зовнішнього покриття:

  • шкіра — не парить ногу, утримує тепло та не дає з’являтися поту;
  • нубук — зігріває стопу та має гарний вигляд, проте краще підходить для сухої або морозної погоди;
  • замша — м’який та зручний матеріал, що красиво доповнює дитячий образ, але потребує специфічного догляду.

Для внутрішнього шару як утеплювач підійде натуральне хутро або тінсулейт. Вони мають гіпоалергенні властивості, забезпечують терморегуляцію та дозволяють циркулювати повітрю.

Виберіть устілку та підошву

Підошва на дитячому взутті має бути гнучкою та гарно зчіплюватися з поверхнею. Найпопулярнішими матеріалами для зимових черевиків стали ПВХ та термоеластопласт. Вони досить товсті, що дозволяє зберігати тепло.

Устілка ж має бути з утепленням — в ідеалі з натуральним хутром. Перевірте, щоб вона міцно трималась у середині черевиків. Тоді підкладка не буде скочуватися та приносити дитині дискомфорт. Тож вибрати взуття на зиму та холодну весну не складно, якщо знати базові нюанси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: