На Львівщині аварійно вимикають світло (оновлено)

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

Через масований ракетний удар окупантів по Україні у четвер, 26 січня, у Львівській області запроваджують аварійні відключення.

Про це повідомили в обленерго.

Там пояснюють, що НЕК «Укренерго» встановила ліміт споживання на рівні менше половини від потреб регіону. Тому у Львові та області діятиме графік відключень. Окрім цього, введені аварійні відключення.

Споживачі, які входять до аварійних графіків, також включені і до погодинних графіків. Ці вимкнення можуть накладатися і збільшувати час відсутності електроенергії, пояснили у компанії.

Оновлено. 17:05. В обленерго в той час повідомили, що аварійні відключення скасували з 16:18 години.

Що таке аварійні відключення?

До графіку аварійних відключень входять густонаселені мікрорайони з великим споживанням, у тому числі багатоповерхові будинки з електроплитами (загалом це близько 25% споживачів), вимкнення яких дозволяє швидко знизити потужність споживання в мережі. Саме такі принципи формування аварійних графіків передбачені чинними нормативними документами.

Спеціальний графік аварійних відключень — окремий перелік приєднань, яких енергетики можуть оперативно та одночасно вимкнути у високовольтних мережах за допомогою дистанційного зв'язку (час від розпорядження «Укренерго» до його реалізації має складати до 3 хвилин).

До списку споживачів у спеціальному графіку аварійних відключень можуть входити окремі об’єкти критичної інфраструктури, цей графік застосовується за розпорядженням без попередження споживачів та місцевих органів влади у випадку критичної ситуації в енергосистемі України.

Аварійні графіки вводять негайно за розпорядженням диспетчера «Укренерго», коли виникає аварійний дефіцит потужності в енергосистемі держави, і тривають до відповідного наступного розпорядження диспетчера «Укренерго». В такому випадку неможливо спрогнозувати тривалість відключення чи попередити про них заздалегідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: