Коронавірус в Україні: за тиждень від ускладнень померли 42 людини

карантин
Фото: архів ІА Дивись.info

Упродовж тижня в Україні коронавірус діагностували у майже 3 тисяч 100 людей. Захворюваність помітно зросла, якщо порівнювати із попередніми семи днями.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу 27 січня в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Він каже, що серед усіх випадків занедужали 267 дітей. А 42 людини померли. Більшість з них - люди віком 60+

За його словами, це на 14% вищий показник, ніж тижнем раніше.

«Є певні особливості, ми почали фіксувати трошки більш рівні показники захворюваності серед дітей, за минулий тиждень 267 випадків захворювання на коронавірус було зареєстровано саме серед дитячого населення», — пояснив Кузін.

Захворюваність зростає

Нині збільшується кількість нових випадків інфікування. Це пов'язано насемперед із сезонністю. Підйом захворюваності спостерігатиметься до кінця лютого, перші ознаки спаду прогнозуються з травня, пояснив головний державний санлікар.

Окрім цього, за його даними, спостерігається збільшення кількості госпіталізацій, але ця цифра тримається на рівні 2,4 — 2,5 тис. упродовж одного тижня. Наразі, за його словами, в лікарнях пацієнтами з коронавірусом зайнято 6% ліжок, виділених для лікування недуги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: